» دسته‌بندی نشده » راهکارهایی برای کاهش استرس کنکوری‌ها
راهکارهایی برای کاهش استرس کنکوری‌ها

راهکارهایی برای کاهش استرس کنکوری‌ها

تیر ۸, ۱۴۰۱ 2۰


عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی راهکارهایی را برای کاهش استرس داوطلبان کنکور ارایه داد.

به گزارش ایسنا، دکتر سیدمهدی صمیمی اردستانی – روانپزشک با اشاره به اینکه طی سال‌های اخیر کنکور به عنوان یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین عوامل استرس‌زا در دانش آموزان تلقی می‌شود، بیان کرد: با رونق برپایی انواع کلاس‌های فوق برنامه و آزمون‌های متنوع، اهمیت توانمندسازی دانش آموزان چند برابر شده است که به طور طبیعی این افزایش اهمیت، استرس بسیاری را به همراه دارد.

وی در ادامه گفت: بخشی از این استرس را می‌توان به عنوان انگیزه‌ای برای تلاش، مفید و لازم دانست، اما هرچه استرس و اضطراب بیش از حد معمول باشد، منجر به کاهش بازدهی خواهد شد. 

صمیمی، ارایه توصیه و راهکار موثر برای کاهش استرسی که ریشه سه یا چهار ساله دارد، آن هم در این روزهای پایانی را دشوار دانست و افزود: به طور کلی خانواده‌ها و دانش آموزان باید پیش از این‌ها برای کنترل استرس‌های بی‌مورد اقدام کنند و حتی در صورت نیاز راه‌های درمان دارویی را طبق دستور پزشک پیش بگیرند.

متخصص اعصاب و روان تصریح کرد: پرهیز از مطالعات درسی در روزهای پایانی پیش از آزمون، داشتن خواب کافی، دوری از فضای دیجیتال و اخبار و شایعات، انجام ورزش و نرمش و برقراری تماس با دوستان و خانواده و صحبت درخصوص مطالب غیرمرتبط با کنکور، راهکارهایی جزیی برای کاهش استرس روزهای پایانی پیش از کنکور است.

وی افزود: داوطلبان باید سعی کنند در روزهای پایانی کمتر سراغ مطالب درسی روند؛ چراکه مطالعات این روزها مطلبی به دانش آن‌ها اضافه نمی کند و فقط تنش آن‌ها را بیشتر می کند.

به گفته دکتر صمیمی، داشتن خواب کافی و مناسب در کاهش استرس و اضطراب نقشی اساسی دارد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه تصریح کرد: توصیه می شود در روزهای پایانی کمتر از فضای مجازی استفاده و از اخباری که ممکن است شایعاتی را به دنبال داشته باشد، دوری شود. از طرفی انجام بازی های کامپیوتری، استفاده از موبایل و لپ تاپ نیز باید به حداقل برسد و برقراری ارتباط با دوستان و خانواده و صحبت کردن از مسائلی غیر از کنکور، جایگزین آن شود.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، صمیمی انجام ورزش های ملایم که فشار زیادی به بدن نمی آورند را در کاهش استرس موثر دانست و گفت: اگر تحرک و ورزش از برنامه‌های روتین دانش آموزان است، به همان منوال ادامه دهند، اما اگر عادت به ورزش ندارند، نرمش‌های سبک انجام دهند تا گام مهمی در کنترل استرس خود بردارند.

این متخصص اعصاب و روان در پایان با تاکید بر لزوم تمرکز بر روی هدف و توجه نکردن به نظرات و باورهای اطرافیان، اظهار کرد: عدم موفقیت هیچ‌گاه خوشایند نیست و البته طبق اصول فرهنگی و باوررهای مردم، کنکور یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین راه‌های دستیابی به هدف‌هاست، اما این عدم موفقیت ممکن است واکنش‌هایی را از سوی دوستان و آشنایان به همراه داشته باشد که داوطلبان باید این واکنش‌ها را نادیده بگیرند و فقط روی هدف خود تمرکز داشته باشند.

انتهای پیام



منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×