ایران و ترکمنستان برای توسعه روابط اراده جدی دارند
رئیس جمهور روابط میان ایران و ترکمنستان را فراتر از روابط صرف همسایگی توصیف و تصریح کرد: روابط میان دو کشور رابطه برادری، تمدنی، فرهنگی و در یک کلمه رابطه خویشاوندی بسیار نزدیک است. این روابط عمیق بین دو ملت و دو کشور میتواند زمینه همکاریهای بسیاری را فراهم کند.
به گزارش ایسنا، آیتالله سید ابراهیم رئیسی پیش از ظهر امروز چهارشنبه در نشست مطبوعاتی مشترک با «سردار بردی محمداف» رئیس جمهور ترکمنستان گفت: سفر شما به همراه هیات عالیرتبه کشور دوست، برادر و همسایه میتواند نقطه عطفی برای روابط دو کشور باشد.
رئیس جمهور با بیان اینکه در سه دهه گذشته روابط خوبی با ترکمنستان داشتهایم، افزود: سفر بنده به عشقآباد در آذرماه سال قبل توانست همکاریها را بین جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان به ویژه در حوزه سوآپ گازی، ترانزیت و حمل و نقل فعالتر کند و گامهای خوبی در این زمینهها برداشته شد.
رئیسی با اشاره به اینکه ظرفیتها برای همکاری بین دو کشور بیش از سطح فعلی روابط است، اظهار داشت: در حوزههای اقتصادی، تجاری، آب، برق و گاز ظرفیتها و زمینههای خوبی در دو کشور برای گسترش همکاری بیش از سطح فعلی وجود دارد. قراردادها و تفاهمنامههایی که امروز بین دو کشور امضاء شد، میتواند همکاریهای بین دو کشور را به سطح بالاتری ارتقاء دهد.
رئیس جمهور روابط میان ایران و ترکمنستان را فراتر از روابط صرف همسایگی توصیف و تصریح کرد: روابط میان دو کشور رابطه برادری، تمدنی، فرهنگی و در یک کلمه رابطه خویشاوندی است. این روابط عمیق بین دو ملت و دو کشور میتواند زمینه همکاریهای بسیاری را فراهم کند.
رئیسی با قدردانی از تلاشهای رئیس جمهور سابق ترکمنستان در مسیر توسعه روابط دو کشور خاطرنشان کرد: امیدوارم دو کشور در دوره جدید نیز گامهای خوبی را در جهت توسعه روابط بردارند.
رئیس جمهور گفت: در مذاکرات انجام شده روشن شد که دو کشور برای توسعه روابط و اجرای تفاهمنامههای منعقد شده اراده جدی دارند. نکته مهمتر آن است که دو کشور مصمم هستند سند راهبردی همکاری ۲۰ ساله میان خود را به امضا برسانند.
رئیسی همکاری با کشورهای حوزه دریای خزر را یکی از اولویتهای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران دانست و از برگزاری اجلاس کشورهای ساحلی خزر به میزبانی ترکمنستان استقبال کرد و افزود: همکاریهای دو کشور حتما منتهی به همکاریهای منطقهای و بینالمللی خواهد شد.
رئیس جمهور با بیان اینکه در مذاکرات امروز مشخص شد که دیدگاه دو کشور نسبت به افغانستان بسیار بهم نزدیک است، اظهار داشت: معتقدیم در افغانستان باید دولتی فراگیر تشکیل شود که همه گروههای سیاسی و اقوام را نمایندگی کند و این میتواند برای افغانستان امنیت ایجاد کند. همچنین تداوم بحثهای انجام شده در اجلاس وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان مورد تأکید دو طرف قرار گرفت.
رئیسی تصریح کرد: دو کشور بر این نکته اشتراک نظر دارند که مشکلات و مسائل منطقه باید به دست کشورهای منطقه حل و فصل شود و هرگونه حضور بیگانه در منطقه میتواند مشکلساز باشد. اعتقاد و باور مشترک ما این است که حضور بیگانگان امنیتساز نیست بلکه مشکلساز است.
«سردار بردی محمداف» رئیس جمهور ترکمنستان نیز در این نشست مطبوعاتی با بیان اینکه مذاکرات بین هیاتهای ترکمنستان و جمهوری اسلامی ایران با موفقیت به پایان رسید، خاطرنشان کرد: گفتگوها در فضای شفافیت، اعتماد و احترام متقابل بین دو کشور برگزار شد که تصویری از روابط برادری میان دو کشور را ترسیم کرد.
رئیس جمهور ترکمنستان با اشاره به اینکه زمینهها و چشمانداز روابط در جهت گسترش همکاریهای بازرگانی و اقتصادی و افزایش حجم مبادلات تجاری بین دو کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت، گفت: بخش انرژی و حمل و نقل از جمله بخشهای مهم و استراتژیک روابط تهران و عشقآباد است و تلاشهای خود را برای بهرهگیری موثر از این امکانات در مسیر گسترش تعاملات دو کشور متمرکز خواهیم کرد.
بردی محمداف افزود: دو کشور همچنین مصمم به گسترش روابط فرهنگی و بشردوستانه به عنوان یکی از بخشهای مهم برای تقویت پیوند میان دو ملت و دو کشور هستند.
رئیس جمهور ترکمنستان با بیان اینکه دو کشور در چارچوب سازمانهای معتبر جهانی روابط بسیار خوبی با یکدیگر دارند و مصمم هستند این روابط را گسترش دهند، اظهار داشت: در مذاکرات امروز به روابط دو کشور در حوزه دریای خزر اهمیت ویژهای داده شد.
بردی محمداف تصریح کرد: در جریان مذاکرات و ملاقات امروز همچنین مسائل افغانستان مورد توجه دو طرف بود. تهران و عشق آباد خواهان این هستند که افغانستان به یک دولت شکوفا تبدیل شود که در پروژههای مهم بینالمللی و منطقهای مشارکت داشته باشند.
وی با اشاره به امضای چند سند همکاری دو کشور خاطرنشان کرد: این اسناد باعث توسعه و تحکیم هر چه بیشتر روابط و مناسبات بین دو کشور خواهد شد.
انتهای پیام