» دسته‌بندی نشده » درمان نویدبخش جدیدی برای هیپرتروفی قلبی
درمان نویدبخش جدیدی برای هیپرتروفی قلبی

درمان نویدبخش جدیدی برای هیپرتروفی قلبی

خرداد ۲۴, ۱۴۰۱ 2۰


ایسنا/خراسان رضوی دانشمندان مکانیسم جدید مهمی را شناسایی کرده‌اند که باعث ضخیم شدن عضله قلب می‌شود و به‌ طور قابل‌ توجهی خطر ابتلا به ریتم نامنظم قلب و نارسایی قلبی را افزایش می‌دهد.

به نقل از یورکالرت، این کشف موسسه تحقیقات قلبی ویکتور چانگ استرالیا می‌تواند از راه درمانی جدید برای اختلال قلبی موسوم به هیپرتروفی قلبی خبر دهد.

پروفسور بوریس مارتیناک، محقق اصلی این تحقیق، گفت: هیپرتروفی قلبی یک عامل خطر کلیدی برای مرگ زودرس قلبی و یکی از دلایل اصلی نارسایی قلبی است. ما بالاخره توانستیم یکی از دلایل اصلی ضخیم شدن دیواره عضله قلب را مشخص و مولکول‌ها و مسیرهایی که باعث انجام این فرآیند می‌شوند را شناسایی کنیم.

هیپرتروفی قلبی که از هر ۵۰۰ نفر یک نفر را تحت تاثیر قرار می‌دهد، به‌ دلیل بسیاری از بیماری‌های رایج از جمله فشار خون بالای غیرطبیعی و تنگ شدن یکی از دریچه‌های قلب(تنگی مجرای آئورت) ایجاد می‌شود. این عارضه ناظر به وضعیتی است که باعث ضخیم شدن دیواره محفظه پمپاژ اصلی(بطن چپ) می‌شود و با گذشت زمان این ضخیم شدن می‌تواند باعث ریتم غیرطبیعی قلب و منجر به نارسایی قلبی شود. هنگامی که نارسایی قلبی ایجاد می‌شود، احتمال زنده ماندن تا پنج سال کمتر از ۵۰ درصد است.

محققان مولکول‌هایی که مسئول این وضعیت در سلول‌های عضلانی قلب است را شناسایی و نحوه ارتباط آن‌ها با یکدیگر در مدل آزمایش روی موش‌ها کشف کردند. آنان کشف کردند مولکولی به‌نام Piezo۱ یک فرآیند علامت‌دهی را با یک مولکول مشترک دیگر در سلول‌های ماهیچه قلب آغاز می‌کند.

این کشف راه را برای تولید پپتیدی هموار می‌کند که از ارتباط این مولکول‌ها با یکدیگر جلوگیری می‌کند. این موضوع می‌تواند در وهله اول از ضخیم شدن عضله قلب جلوگیری یا از ضخیم شدن بیشتر آن در کسانی که از قبل آسیب دیده‌اند، پیشگیری کند.

در حال حاضر گزینه‌های درمانی کمی برای هیپرتروفی شدید وجود دارد. رویکردهای سنتی شامل پایین آوردن فشار خون بیماران یا جایگزینی دریچه تنگ آئورت است که هیچکدام نمی‌تواند آسیب ناشی از هیپرتروفی را جبران کند.

دکتر جین یو، محقق همکار این تحقیق، عنوان کرد: امیدواریم در درازمدت به محض مشاهده شواهدی از ضخیم شدن عضله قلب در بیمار به وی درمانی داده شود که شاید یک پپتید کوچک بتواند از پیشرفت این روند در قلب وی جلوگیری کند. حتی به‌ طور بالقوه می‌توان این درمان را برای مداوای افراد مبتلا به فشار خون شدید به کار برد تا در وهله اول از ابتلا به هیپرتروفی قلبی جلوگیری شود.

این درمان پیشگیرانه می‌تواند در کاهش تعداد افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی در استرالیا تاثیر بسزایی داشته و زندگی بسیاری را در آینده نجات دهد.

این گروه تحقیقاتی همچنین در حال بررسی این موضوع است که چگونه این یافته می‌تواند به بهبودی قربانیان حمله قلبی نیز کمک کند.

پروفسور مارتیناک می‌گوید: هنگامی که کسی دچار حمله قلبی می‌شود، بسیاری از سلول‌های ماهیچه‌ای وی می‌میرند و قلب توانایی پمپاژ موثر خود را از دست می‌دهد؛ بنابراین با ضخیم شدن دیواره عضلانی خود این نقص را جبران می‌کند.

درمانی که این فرآیند را متوقف می‌کند، می‌تواند برای کسانی که دچار حمله قلبی شده‌اند، دگرگون‌کننده باشد و از مرگ و میر در طولانی‌مدت پس از حمله قلبی جلوگیری کند.

وی گفت: در حالی که این روزهای اولیه تحقیقات ماست، درمان‌های مشابهی وجود دارد که در قربانیان سکته امیدوارکننده است. بنابراین ما به شدت در مورد ظرفیت‌های کشف خود هیجان زده هستیم.

یافته‌های این تحقیق در مجله Nature Cardiovascular Research منتشر شده است.

انتهای پیام



منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×